woensdag 8 september 2010

stemmen dagelijks bestuur/ tuinvrienden gezocht/ zwemweken

Beste Pitters,

- Voor de verkiezing van het dagelijks bestuur mogen alle ouders van 1 september tot 15 september hun stem uitbrengen door een mail te sturen naar zowel de coördinator (coordinator@freinetschooldepit.be) als de klokhuisvoorzitter(wannesverstraete@gmail.com). Aangezien er 3 plaatsen zijn, mag je tot 3 verschillende kandidaten aanduiden in je e-mail.

- Zin om mee te helpen aan de tuinwerking?
Op de Pit werken al de kinderen van klein tot groot, tijdens het schooljaar, met de tuinvrienden (=ouders die graag meehelpen in en rond het tuingebeuren). Ga eens kijken op de blog van de tuinvrienden (= 1ste zaadje links onderaan op de website van de Pit). Hier kan je ontdekken wat we vorig schooljaar in en rond de tuin hebben gedaan.

Ook dit jaar zijn geïnteresseerde ouders van Harte welkom om:
· De kinderen tijdens de tuinwerking mee te begeleiden. Dit op woensdag van 11u tot 11.40u. Samen doen we allerlei tuinwerkjes: zaaien, wieden, tuin verzorgen, kippen verzorgen, composteren, … en dit alles op een ecologische manier. Graag willen we dit schooljaar meer tijd besteden aan de kruidentuin/kruidenspiraal. Ouders met ervaring hier rond zijn van harte welkom!

· Na het zaaien en verzorgen is het moment van oogsten aangebroken. Om alle fruit, groenten en kruiden te verwerken zijn ouders die graag kokkerellen van harte welkom in de tuinvriendengroep. Zij kunnen tijdens de tuinwerking op woensdag of na afspraak met de juf in en met een klas koken, koken met een groepje ouders voor de weekafsluiting of voor de middagpauze, enz. … .

· Om in de klas van je kind, samen met de juf, mee te werken aan de tuin-klastaak = iedere klas werkt vanaf dit schooljaar aan een vast onderdeel in de Pittuin. De kinderen gaan zelf op zoek: hoe, wat, wanneer, soorten, hoe ecologisch te werk gaan, oogsten en verwerken. En als ouder kan je hieraan meewerken en zelf ook heel wat opsteken.
o kleuters 1+2 = zonnebloemen
o kleuters 3+4 = pompoenen
o 1ste graden = aardappelen
o 2de graad = aardbeien
o 3de graad = bessen
o Secundair = fruitbomen

Wil je graag op één of andere manier meehelpen?
Neem dan zeker contact op met Karen: karen.poel@skynet.be of 0479/33.42.76
Zo kunnen we een moment prikken om eens samen te zitten en bekijken wat we dit nieuwe schooljaar samen met de kinderen kunnen verwezenlijken in hun Pittuin.

- Data zwemweken (ook terug te vinden in de schoolagenda):
  • do 23 en vr 24 september 2010
  • do 21 en vr 22 oktober 2010
  • 14-21 november Vlaamse zwemweek
  • do 2 en vr 3 december 2010
  • do 13 en vr 14 jan 2011
  • do 10 en vr 11 feb 2011
  • do 17 en vr 18 maart 2011
  • do 28 en vr 29 april 2011
  • do 26 en vr 27 mei 2011